Studenten zorgen meer voor hun woonruimte

sunrise-g11def60f4_640

Studentenkamers hebben een nu eenmaal een slechte reputatie. Iedereen is wel bekend met de eindeloze horrorverhalen; over schimmels die al jaren op het plafond zitten, gruwelijk luidruchtige buren, en ontzettend veel kratten met lege bierflesjes. Toch lijkt er verandering te komen! Studenten geven steeds meer om de kwaliteit van hun woonomgeving. Met behulp van slimme aanpassingen, zoals een Frans balkon of verduisterende gordijnen, zijn studenten nu steeds meer bezig met de leefbaarheid van hun kamers. Waar je vroeger de keuken van menig student niet in durfde te stappen, lijkt het er nu op dat de meeste delen van een studentenhuis netjes worden schoongehouden.

Rommel komt er niet in

Vroeger was het advies vrijwel overal hetzelfde: wil je iets in de kamer van een student aanraken, trek dan maar eerst een paar handschoenen aan! Toch is deze mindset langzaam aan veranderd. Mede door de populariteit van ‘Clean With Me’ videos op social media, is een schone woonruimte spontaan weer trendy. Door andere mensen te zien opruimen, voelen studenten zich sneller gemotiveerd om ook hun kamer zo aangenaam mogelijk te houden. Daarnaast speelt het klimaat tegenwoordig een grote rol: studenten hechten veel meer waarde aan verspilling voorkomen, en afval sorteren. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het huis!

Geen duistere, krappe kamers meer

Vroeger waren er maar weinig studenten die überhaupt wisten waar hun raamkozijn was. Ook daar is nu een wereld van verschil in gekomen: natuurlijk licht is namelijk weer hip and happening! De duistere, smoezelige kamers van twintig jaar geleden kunnen echt niet meer door de beugel. In plaats daarvan zitten steeds meer studenten graag in het zonnetje terwijl ze druk met het zoveelste verslag van de week bezig zijn. Natuurlijk zijn er bepaalde aspecten van het studentenleven waar nooit verandering in gaat komen. Toch is de algemene boodschap duidelijk: school is dan wel belangrijk, maar hetzelfde geldt voor je gezondheid!