Waarom een spiraal kerstboom kopen?

Heb jij wel eens een spiraal kerstboom gezien? Dit is een alternatieve boom, die je heel goed kunt gebruiken om in december je huis mee te versieren. Je kunt deze gebruiken in plaats van traditionele kerstbomen of kunstkerstbomen of je kunt hem als extra versiering gebruiken. Maar waarom zou je nu voor  een spiraal kerstboom kiezen als er ook echte kerstbomen of kunstkerstbomen zijn die je kunt gebruiken? Daar zijn verschillende redenen voor te geven en die zullen we hier vertellen!

Voordelen spiraal kerstboom

De donkere decembermaand vraagt eigenlijk gewoon om wat extra vrolijkheid. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen in deze periode hun huis versieren met kerstverlichting, kerstdecoratie en kerstbomen. Een spiraal kerstboom is dus een van de opties die je hebt als je aan het decoreren wilt gaan. Waarom zou je hier nu voor kiezen? Deze alternatieve boom heeft veel voordelen ten opzichte van echte dennenbomen en kunstbomen:

  • opzetten van de boom gaat in slechts één minuut
  • je kunt hem helemaal plat maken en opbergen in een soort pizzadoos
  • de boom verliest geen naalden en is niet giftig voor huisdieren
  • je kunt hem zowel opzetten als ophangen

Er zitten dus echt heel veel voordelen aan! Het is natuurlijk in de eerste plaats al heel fijn dat de spiraal kerstboom in de opslag eigenlijk nauwelijks ruimte inneemt. Je zolder of kelder zijn vaak al vol genoeg, dus dingen die compact op te ruimen zijn hebben altijd een streepje voor! Maar niet alleen in de opslag neemt hij weinig ruimte in, doordat je hem kunt ophangen neemt hij ook opgezet weinig plaats in in je huis. Natuurlijk kun je de spiraal kerstboom ook opzetten met een stander, maar heb je weinig ruimte hiervoor, dan is ophangen dus ook een uitstekende optie! Zo hou je de vloer vrij, terwijl je toch de kerstsfeer in huis haalt!

Originele uitstraling

Ophangen van de spiraal kerstboom is niet alleen handig als je weinig ruimte hebt, het is ook een uitkomst als je huisdieren hebt. Honden kunnen met hun gekwispel nogal eens ballen uit de boom slaan, waardoor je kerstbomen eigenlijk altijd op een verhoging zou moeten plaatsen. Katten mogen graag in bomen klimmen, ook als ze binnen staan. En daar komt nog eens bij dat het hars van een echte dennenboom gevaarlijk is voor huisdieren. Wil jij je huis op een veilige manier decoreren, dan komt een spiraal kerstboom dus echt goed van pas! Helemaal als je deze ophangt, dan hoef je niet bang te zijn dat je dieren er nog bij komen. Tot slot is er nog een heel goede reden om voor deze spiraalboom te kiezen en dat is dat je hiermee een originele uitstraling aan je kerstdecoratie geeft. Het is altijd weer lastig om je eigen draai te geven aan de kerstversiering, maar hiermee haal je zeker iets in huis dat je bij anderen niet zomaar aan zult treffen. Ben jij op zoek naar een mooie spiraal kerstboom, dan ga je naar houtenkerstboom.com. Zij verkopen deze namelijk in verschillende maten en hun exemplaren zijn altijd van een uitstekende kwaliteit!