Zo kies jij de perfecte boomstamtafel

boomstamtafel kopen

Een boomstamtafel kopen is niet iets dat je vaak doet. Daarom kun je vast en zeker wel wat handige tips en adviezen gebruiken. Het liefst koop je natuurlijk een boomstamtafel die precies aansluit bij je wensen en waar je zo lang mogelijk mee kunt doen. Boomstamtafels zijn er in allerlei soorten en maten en ze zijn op dit moment ook bijzonder populair. Een boomstamtafel is dan ook een regelrechte aanwinst in elk interieur.

boomstamtafel kopen

Robuust en uniek

Belangrijke kenmerken van een boomstamtafel zijn dat ze allereerst uniek zijn. Geen enkele tafel is hetzelfde. Dit is simpelweg te verklaren omdat ze van echte bomen zijn gemaakt en je weet natuurlijk wel dat geen een boom hetzelfde is. Zo heb je bij een boomstamtafel kopen absoluut een uniek meubelstuk in huis. Verder zijn deze tafels bijzonder robuust en sterk. De tafel ziet er daarom snel stoer uit, maar met de afwerking bepaal je ook nog voor een groot gedeelte de verdere look en uitstraling.

Verschillende tafelpoten mogelijk

Door het patroon in het hout is je tafel absoluut uniek. De stijl is robuust, maar wordt ook nog bepaald door de kleur en het formaat dat je kiest. En ook het onderstel speelt hierin een grote rol. Kies je bijvoorbeeld voor een boomstamtafel met een stalen onderstel, dan blijft je tafel erg stoer. Neem je echter een wit tafelonderstel, dan is de tafel minder stoer en past hij juist weer heel goed in een Scandinavische stijl.

Waar let je op als je een boomstamtafel koopt

Bedenk van te voren goed welke uitstraling jij wilt. Meet ook heel goed hoe groot de ruimte is waar de tafel komt en ook hoeveel plek de tafel in beslag mag nemen. Een heel belangrijk aandachtspunt is ook de afwerking van het tafelblad. Vind je het geen probleem als er vlekken of kringen te zien zijn op het blad of wil je dat pertinent niet? In dat geval is het handig om het te laten behandelen met wax of olie.