Waarom kiezen steeds meer mensen voor een elektrisch rolgordijn?

Elektrische gordijnen zijn innovatief en duurzaam. Doordat de gordijnen niet meer handmatig aangepast hoeven te worden, zullen deze minder snel schade oplopen door het constant trekken en aanraken van de stof. Daarnaast, is elektrische besturing natuurlijk ook hartstikke gemakkelijk. Je hoeft niet meer op te staan de gordijnen open of dicht te doen, als je net lekker zit. Vooral als het gaat om erg lange en zware gordijnen, is het gemakkelijk om deze elektrisch te bedienen. Bekijk op Poweredblinds.be de mogelijkheden die er zijn voor elektrische rolgordijnen voor in jouw interieur. 

Hoe werken elektrische rolgordijnen?

De elektrische rolgordijnen bewegen door de elektrische gordijnrail waaraan de gordijnen bevestigd worden. Aan deze rail is een kleine motor gekoppeld, die ervoor zorgt dat de gordijnen kunnen bewegen. Het is mogelijk om voor de besturing een afstandsbediening te gebruiken, maar de elektrische gordijnen kunnen ook gekoppeld worden aan extra schakelaars, sensoren en zelfs aan een applicatie voor op de telefoon. Zo wordt het besturen van de gordijnen wel erg gemakkelijk en moeiteloos. Erg fijn op een luie zondag, wanneer je nog even in bed wilt blijven liggen, maar toch alvast wilt genieten van de zon of van het uitzicht.

Systemen voor elektrische gordijnen

Er zijn verschillende soorten systemen die gebruikt kunnen worden voor de elektrische gordijnen. Bijvoorbeeld de Somfy Movelite 35 RTS, die een fluisterstille kwaliteitsmotor heeft. Dit systeem is makkelijk te installeren en te gebruiken. Naast de elektrische besturing, heeft dit systeem ook touch motion, door het zachtjes trekken aan de stof van de gordijnen, openen of sluiten deze automatisch. Deze rails ondersteunt gordijnen tot 35 kilogram. De Somfy Irismo 45 wirefree RTS, is een draadloos systeem met een oplaadbare accu. Ook deze is fluisterstil en kan netjes achter de gordijnen worden gemonteerd. Deze rail ondersteund gordijnen tot 45 kilogram. Allebei de systemen zijn te besturen met de afstandsbediening of met een muurschakelaar of applicatie.