Waar je op moet letten als je een spiegel koopt

houten spiegels

Een spiegel kopen lijkt vaak iets ongelofelijk simpels, maar toch zijn er een hoop dingen waar je eigenlijk op moet letten. Een spiegel zwart past bijvoorbeeld in bijna elk interieur. Zwart is immers een kleur die bij veel andere kleuren past. Maar andere spiegels passen bijvoorbeeld niet altijd bij jouw interieur. Het is daarom belangrijk dat je niet zomaar zonder na te denken door een impulsaankoop aan een compleet niet passende spiegel vast zit. Daarom zullen we je in dit artikel uitleggen wat belangrijk is bij het kopen van een spiegel, en waarom niet elke spiegel bij elk interieur zal passen.

Let op het formaat van de spiegel

Spiegels bestaan er in bijna oneindig veel maten. Dit betekent dat je bij het kopen van een spiegel heel goed op moet letten dat de spiegel groot niet veel te groot is. Het is namelijk onhandig als een spiegel helemaal niet aan de muur past. Maar een te kleine spiegel wil je natuurlijk ook weer niet. Het probleem met een te kleine spiegel is dat de spiegel misschien helemaal niet meer opvalt op een grote muur of tussen allemaal andere dingen die aan de muur hangen. Dus kies een grote spiegel als  je de ruimte hebt.

Waar is de spiegel van gemaakt?

Spiegels worden van veel materialen gemaakt. Vroeger werden spiegels gemaakt van een glasplaat met een laagje zilver erop. Deze spiegels zien er in het begin mooi uit, maar op een gegeven moment gaat het zilver oxideren, en bovendien is zelfs een dun laagje zilver best duur. Daarom worden spiegels tegenwoordig van een glasplaat met aluminium gemaakt. Dit is ten eerste veel goedkoper, en daarnaast blijven de spiegels ook nog eens veel langer mooi. Er bestaan ook spiegels van doorzichtig plastic met aluminiumfolie. Dit zijn op zich ook wel mooie spiegels, maar ze krassen snel.