Hoe laat je een luchtreiniger optimaal werken?

luchtreiniger

Een kan je op veel manieren gebruiken. Wanneer je de luchtreiniger optimaal wilt laten werken is het verstandig om de luchtreiniger altijd te laten de draaien. De luchtreiniger werkt het effectiefst als deze niet van ruimte naar ruimte wordt verplaatst en als deze constant blijft werken. Laat de luchtreiniger werken in de niet storende, hoogst werkende stand. Wanneer er niemand in de ruimte is laat dan de luchtreiniger zo hard mogelijk werken. Op deze manier is de lucht in de ruimte zo schoon als mogelijk wanneer deze weer betreden wordt. Bovendien kan de luchtreiniger weer zachter gezet worden wanneer je weer in de ruimte bent, zodat het geluid niet stoort. 

luchtreiniger

Controleer de filters van de luchtreiniger

De filters zijn de belangrijkste onderdelen van de luchtreiniger. Als de filters of één van de filters niet goed werkt, dan werkt de luchtreiniger niet optimaal. Het belangrijkste filter in de luchtreiniger is het HEPA filter. Dit filter en het actieve kool filter kunnen beschermd worden door een voorfilter. Een voorfilter is een reinigbaar filter die grovere stofdeeltjes uit de lucht filtert, voordat deze de achterliggende filters kan bereiken. Het voorfilter filtert de grotere deeltjes uit de lucht, maar als het filter daardoor dicht komt te zitten dan neemt de functionaliteit van de luchtreiniger snel af. Een voorfilter moet dus regelmatig gecontroleerd worden. 

Een UV-C lamp als luchtreiniger

Een UV-C lamp is een andere luchtzuiverende techniek die vaak naast een luchtreiniger wordt ingezet. Bovendien elimineert een UV-C lamp verschillende micro-organismen, zoals schimmels, bacteriën en virussen. Een UV-C lamp kan worden toegevoegd naast een luchtreiniger om een extra ontsmettende werking te creëren. Een UV-C lamp kan ook worden ingezet in combinatie met een fotokatalytisch filter. Een fotokatalytisch filter is een filter dat behandeld is met een materiaal dat een extra luchtzuiverende werking heeft wanneer er Uv-licht op geschenen wordt. Er zijn dus ook andere luchtzuiverende technieken beschikbaar die erg goed werken in combinatie met een luchtreiniger.