Goed bed kopen voor een student

Beddenwinkel Almelo

Een comfortabel bed is super belangrijk voor een goede nachtrust als student. Je wilt toch uitgerust zijn tijdens je studie? Koop dit bij een Beddenzaak Hengelo. Denk je dat een goed bed duur is? Niet altijd. Kijk bijvoorbeeld eens naar tweedehands bedden. Veel studenten verkopen hun bedden als ze klaar zijn met studeren. Dat kan jou een voordelige optie bieden. Check wel of het bed nog in goede staat is voordat je het koopt. Een andere optie is een futon of slaapbank. Die kun je zowel als bank als bed gebruiken. Zo bespaar je ruimte in je studentenkamer. Het allerbelangrijkste is dat je een bed kiest dat comfortabel is voor jou. Ga naar een winkel en probeer verschillende bedden uit voordat je er een koopt. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Afmetingen van je studentenkamer

Als student heb je meestal een kleine kamer. Houd dus rekening met de afmetingen van je kamer bij het kiezen van meubels, zoals smart bedden. Een eenpersoonsbed (90 cm x 200 cm) is standaard voor een studentenkamer. Het neemt weinig ruimte in beslag en biedt genoeg comfort voor één persoon.

Wil je meer ruimte? Kies dan voor een twijfelaar (120 cm x 200 cm). Hiermee heb je wat extra beweegruimte tijdens het slapen, zonder dat het te veel ruimte inneemt. Een hoogslaper is ook handig om ruimte te besparen. Je slaapt dan op een verhoogd platform en kunt de ruimte eronder gebruiken voor een bureau, kast of zithoek.

Nieuwe kamer inrichten

Als je een nieuwe studentenkamer krijgt, is het leuk om deze helemaal naar jouw smaak in te richten. Een goede nachtrust begint namelijk met een ontspannen omgeving. Zorg ervoor dat je je kamer inricht op een manier die bij jou past. Hier zijn een paar tips, investeer in verduisterende gordijnen om licht van buitenaf te blokkeren. Zo slaap je beter, vooral als er veel straatverlichting is. Kies kalmerende kleuren zoals blauw of groen voor je kamer. Deze kleuren zorgen voor een rustige sfeer en helpen je ontspannen.Neem een matras en kussens die comfortabel zijn.