Zelf een (zwem)bad hebben

De droom van het gemiddelde mens: een eigen zwembad in de tuin hebben staan. Even vlug een duik nemen of een baantje trekken. Het heeft enorm veel voordelen zo’n bad in de tuin hebben. Er is ook een diverse keuze aan soorten baden: van hottubs van Welltub tot een twee meter diep zwembad. Alles is mogelijk en iedereen kan iets kiezen wat naar wens is.

Wat voor soorten (zwem)baden zijn er?

Om te beginnen is het normale zwembad het populairst. Dit doet u een beetje denken aan het zwembad waar u in uw jeugd of nu zelfs naartoe ging. Dit zwembad kan binnen of buiten gebouwd worden in de afmeting naar keuze. Een ander soort bad is een hottub. Deze baden worden gestookt door middel van een houtkachel en zijn van buiten volledig van hout gemaakt. Het bad is veel te zien in wat koudere gebieden. Een wat makkelijkere optie is een jacuzzi. Deze zwembaden kunnen zowel opblaasbaar als permanent in de tuin zijn. Het lijkt een beetje op een buiten hottub, maar deze wordt door middel van een motortje verwarmd en bubbelend.

Schoonhouden van uw zwembad

Er zijn enorm veel soorten schoonmaakspullen bij te bestellen voor uw zwembad. Zo is het mogelijk om een deksel aan tes chaffen voor de hottub, om te voorkomen dat er viezigheid en dieren in uw bad terecht komen. Verder is het ook mogelijk een filter in uw bad te plaatsen, om deze eventuele viezigheid uit het water te filteren. Zo voorkomt u dat er bacteriën en schimmels in het bad overblijven wat uw lichaam aantast. Een schep of net is ook prettig om bij te hebben, om zo bladeren uit de hottub te kunnen scheppen en dergelijke viezigheid. Naast deze apparaten en hulpmiddelen om uw bad zo schoon mogelijk te houden, is het een belangrijk punt om eens in de zoveel tijd het water te verversen. Zo weet u zeker dat u in schoon water zit en er niks vies voorbij komt drijven.