Polyester dekbed voor de winter kopen

Wanneer de temperatuur begint te dalen en de winter voor de deur staat, zal er extra comfort en warmte gezocht worden in het bed. Een dekbed zal daar de nodige oplossing voor zijn omdat die lekker dik is en goed isoleert. Die mate van comfort hangt natuurlijk ook veel af van het materiaal waar het dekbed uit vervaardigd is. Populair zijn dekbedden met een donzen vulling en katoenen hoes. Er zijn echter ook andere mogelijkheden die het overwegen waard zijn en valt een polyester dekbed daar ook onder.

Houdt de warmte goed vast

De microvezel vulling van een polyester dekbed houdt veel lucht vast en geeft het dekbed een goed isolerend vermogen. De lichaamswarmte gaat niet gauw verloren en staat dat garant voor een goede nachtrust. Het ademend vermogen van de vulling zorgt er eveneens voor dat er geen sprake zal zijn van een benauwd gevoel. Dat maakt het polyester dekbed daarom ook geschikt voor de warmere maanden. De warmte gaat verder ook niet gauw verloren omdat het polyester dekbed door het zacht en soepel karakter van de stof, geheel om het lichaam heen sluit. Vooral personen die tijdens het slapen vaak van positie wisselen, zullen niet steeds het dekbed over zich heen moeten trekken.

Ook hartje winter blijft de hygiëne gehandhaafd

De combinatie van veel vocht en een gesloten (niet goed geventileerde) ruimte vormt de ideale omstandigheid voor bacteriën en schimmels om zich in het beddengoed te verspreiden. Het polyester dekbed kan bijvoorbeeld in de ochtend in de was gedaan worden en zal het tegen de avond al beschikbaar zijn voor gebruik. Dit komt door het materiaal dat het vocht niet lang vasthoudt en het drogen daarom veel sneller plaatsvindt. Wie niet zo dol is op de gladde synthetische stof, kan een katoenen hoeslaken om het dekbed heen plaatsen. Dat staat trouwens ook nog leuk in de kamer, vooral wanneer het om een compleet beddenlaken setje gaat.