Sport BH – Zo belangrijk!

Beweging is goed en gezond. Dat weet iedereen wel. Zo houdt de een van hardlopen, terwijl de ander juist meer van yoga houdt. Als je een sport uitoefent, wil je er meestal ook wel goed uitzien. Zo wordt er vaak nagedacht over een leuke sportoutfit. Maar denk je hierbij ook wel na over een Sport BH? Het is belangrijk om dit te dragen. Toch wordt het vaak over het hoofd gezien. Daarom leggen we je in dit artikel onder andere graag uit wat het belang is van een goed exemplaar. 

Waarom een sport BH?

Het is dus goed om te weten waarom juiste Sport BH zo belangrijk is. Want geloof ons: als je dit weet, zul je het nooit meer vergeten te dragen. Tijdens het sporten beweeg je veel. Logisch. Of het nou rustige bewegingen zijn tijdens de yin yoga of juist frequente en harde tijdens het boksen. Je lichaam is in beweging. Zo ook je borsten. Als de jouwe onvoldoende ondersteund worden, kunnen ze pijn veroorzaken tijdens jouw training of klasje. Dit is vervelend en werkt afleidend. 

Dat niet alleen: het beschadigt ook je borstweefsel. De bewegingen hebben veel impact op jouw borsten. Zij moeten deze klappen opvangen. Hierdoor ontstaan er kleine scheurtjes in jouw borstweefsel die niet meer te herstellen zijn. Dit leidt uiteraard tot pijn, maar kan ook tot de alom gevreesde slappe borsten leiden. Om dit allemaal te voorkomen, is een Sport BH zo belangrijk! En dan wel eentje die voldoende ondersteuning biedt en lekker zit. 

Sport BH levels

Een Sport BH werkt alleen optimaal als je de juiste maat gebruikt. Dit ligt niet alleen aan je cup, maar ook aan de banden. Heb jij bijvoorbeeld eentje de omhoog kruipt? Dan is deze te ruim. Het gewicht van je borsten trekt namelijk de band aan de voorkant naar beneden en trekt dus de achterkant omhoog. Dit leidt tot  te veel druk op je rug met pijn als gevolg. En dat wil je niet! Op basis van het type sport en de mate van belasting op je borsten, zijn er vier verschillende support levels. 

Level 1

Het wordt ook wel low support genoemd en biedt minimale ondersteuning. De bewegingen van je borsten worden door dit type minimaal beperkt. Daarom gebruik je deze sport BH bij activiteiten waarbij er weinig beweging in de borst zit. Je kunt hierbij denken aan yoga of pilates.

Level 2

Deze bh biedt gemiddelde ondersteuning en is vooral bedoeld voor sporten met weinig tot lichte schokken. Voorbeelden zijn fietsen, krachttraining, spinnen of wandelen. Het wordt ook wel medium support genoemd. 

Level 3

Deze wordt ook wel een sport BH high support genoemd. Dit type biedt maximale ondersteuning en is vooral geschikt voor intensieve activiteiten. Je kunt hierbij denken aan hardlopen, cardio, mountainbiken, boksen of crossfit.

Level 4

Level 4 biedt extreme ondersteuning biedt. De borsten blijven hierbij volledig op z’n plek. Kenmerkend voor de sport BH is dat het stug en niet elastisch is. Sommigen ervaren het zelfs als oncomfortabel. Het is dan ook vooral geschikt voor vrouwen die niet voldoende ondersteuning krijgen bij de andere drie levels van sport lingerie.