Maak gebruik van veel soorten stoffen

stoffen

Een kleermaker zal zeker veel stoffen in huis hebben. Dit is ook nodig om ervoor te zorgen dat ze alles kunnen maken. Als hobby kleermaker of kleermaakster zal ook het een en ander van stof in huis hebben. Ze zullen dan minder grootschalig werken, maar het zal zeker alsnog een grote collectie zijn. Velen vinden het ook leuk om zelf de kleding te maken. Dit geeft namelijk vrijheid. Zo kunnen ze letterlijk zelf bepalen wat ze willen dragen en hoe alles eruit ziet. Natuurlijk kun je zelf ook bepalen wat je draagt als je het in de winkel koopt, maar wanneer je het zelf maakt kun je je ook helemaal uitdrukken in wat je wil en waar je voor staat.

stoffen

Voor het gala

Ook voor het gala kun je ervoor kiezen om je eigen jurk of pak te maken. Een mooie gala jurk kopen kan namelijk zeer duur zijn en niet iedereen heeft daar het geld voor of geld voor over. Wanneer je zelf stoffen gaat kopen kun je dus zelf een jurk maken. Zo kun je bijvoorbeeld de stof satijn gebruiken om een mooie elegante jurk te maken. Dan kun je er met chiffon nog een maar mooie versiersels op maken. Ook kun je ervoor kiezen om fluweel te gebruiken. Dit is namelijk ook een zeer mooie stof en je zul daarom ook zien dat je er een zeer mooie jurk mee kan maken.

Nieuwe spullen ontdekken

Het is ook altijd leuk om nieuwe stoffen te ontdekken. En dan niet een hele nieuwe stof gaan maken die nog niet bestaat, maar het gebruik van een stof waarmee je nog nooit eerder hebt gewerkt. Wanneer je hier namelijk voor kiest zul je ook zien dat je leert met nieuwe stoffen werken en dus ook je skills verbeterd.