Zo creëer je je eigen thuis gym!

Ben jij iemand die wel graag wilt sporten, maar niet telkens naar de sportschool wilt gaan? Of wil je gewoon graag in je eigen vertrouwde omgeving work-outs doen? Dat kan tegenwoordig makkelijk, want een eigen mini-sportschool in huis heb je zo gemaakt. Veel en dure spullen aanschaffen is daar niet eens voor nodig! Met onderstaande tips heb je je eigen home gym zo in elkaar gezet. Lees dus gauw verder!

De juiste ruimte vinden

Niet iedereen heeft een extra kamertje vrij om wat sportapparaten in te plaatsen. Echter, om het zo veilig mogelijk te maken, is het wel belangrijk dat je je home gym op een plek vestigt waar genoeg bewegingsruimte is. Bijvoorbeeld op zolder, al staat daar misschien ook wel een bureau om thuis aan te werken. Zo lang je veilig daar je oefeningen kunt doen zonder dat je iets of iemand kan bezeren, is het prima. Het beste is een vrije kamer die je helemaal kunt omtoveren tot thuissportschool. Bekijk of je wellicht wat meubels kunt verplaatsen of weggeven, zodat je meer ruimte vrij hebt!

De juiste fitness-spullen kopen

Work-outs doen zonder apparaten of hulpmiddelen gaat lastig. Je kunt natuurlijk ook squats doen en je armen trainen zonder extra spullen, maar voor de afwisseling en voor extra uitdagingen is het aan te raden om goede fitnessapparatuur- of spullen erbij te kopen. Denk bijvoorbeeld aan dumbbells, stangen of misschien kun je wel een heel krachtstation plaatsen in je eigen mini gym. Ga na wat je doelen zijn en hoeveel je wilt trainen. Dit heeft namelijk invloed op welke spullen je het beste kunt kopen. Bij Tunturi vind je een groot aanbod en kun je altijd wel iets vinden wat bij jou manier van sporten past!

Aan de slag!

Zodra je je ruimte hebt uitgekozen en hebt ingericht met allerlei fitness-spullen, is het nu tijd om echt aan de gang te gaan. Als je bepaalde doelen hebt, is het goed om deze op te schrijven en je vorderingen bij te houden. Bijvoorbeeld in een speciale app of ouderwets in een notitieboekje. Ook kun je een personal trainer thuis uitnodigen die je van top tot teen begeleidt. Hoe je je sportroutine ook gaat inrichten, zorg dat je in jezelf gelooft en de motivatie zal dan vanzelf komen!