Loepbril een geliefd hulpmiddel onder senioren

Steeds meer senioren kiezen voor het gebruik van een loepbril. Dit is niet voor niets, want een loepbril biedt hen verschillende voordelen! Naarmate je immers ouder wordt, zal het steeds lastiger worden om grote lappen tekst te lezen. Doordat je ogen minder worden, kost het meer moeite om de teksten in je op te nemen. Daarbij zal het zeker in de avond vrijwel onmogelijk zijn om de kleine tekens van elkaar te onderscheiden zonder een extra hulpmiddel. Naast een loepbril zou je ook een leesloep kunnen overwegen. Een leesloep is vaak iets goedkoper dan een loepbril. Toch biedt een loepbril je vaak meer comfort tijdens het lezen! In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Redenen om een loepbril te kopen

Het voornaamste voordeel van een loepbril ten opzichte van een leesloep is het feit, dat een loepbril op je hoofd geplaatst kan worden. Zo hoef je de loep niet voortdurend vast te houden, wat het lezen van teksten makkelijker zal maken. Daarbij kun je je hoofd met de tekst meebewegen, in plaats van dat je de tekst onder de loep door moet halen. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als je voor een leesloep met statief zou kiezen.

Let bij de aanschaf van een loepbril goed op de sterkte hiervan. Wanneer je niet de juiste sterkte loepbril kiest, kan dit het lezen van teksten juist moeilijker maken. Een loepbril heeft vaak lenzen van +1.5 of +2.0 dioptrie. Laat je bij vragen altijd adviseren over de verschillen tussen verschillende modellen loepbrillen.