Beleef de leukste avonturen met een eigen sup board

sup board

Lees over suppen, een trend die iedereen nu al als blijvertje kan omschrijven. Gelijk dat menige in de jaren zeventig van de vorige eeuw dacht dat windsurfen een tijdelijke hype zou zijn, is het later toegevoegd tot een sport op Olympisch niveau, en alleen maar uitgebreid met kitesurfen. Suppen zal hetzelfde gaan. Het is gestart, het maakt een doorstart, en het einde is nog lang niet in zicht. Het wordt tijd voor een eigen sup board.

sup board

Je maakt de goede beweging

Balansoefeningen zijn altijd goed, en op een drijvend object staan is een goede balansoefening. Het is misschien nog beter dan yoga of ballet. In elk geval, door te suppen train je ongemerkt meer spieren dan gedacht. In het voorjaar, als de temperatuur van het water redelijk begint te worden, stap je met een buikje op het sup board en die buik wordt in de loop van het seizoen steeds platter. Je zal een slankere taille krijgen en dit omdat de spieren die je in balans houden sterker en korter worden. Het zal een kwestie van tijd zijn en artsen, misschien diëtisten, adviseren suppen. Zelf zal je weinig van de processen in het lichaam merken, want jij gaat in alle rust langs prachtige rietkragen en andere mooie zaken die je vanaf het water ziet.

Makkelijk draagbaar in een tas en goedkoop

Velen zijn terughoudend met het beginnen aan watersport. Zij denken dat daar hoge kosten aan zitten, en dat je ruimte moet hebben. Het klopt inderdaad als je een boot op een trailer ergens wil stallen dat je dan zaken moet doen met een gepensioneerde boer, en dat een zeilboot onderhouden niet goedkoop is. Maar juist suppen is weer spotgoedkoop. Alles past in een speciale tas, en die tas neem je makkelijk mee naar de waterkant. Vaak zit er bovenop het board een elastiek waar je alle toebehoren zoals de tas onder kan stoppen. Na een dagje suppen gaat alles weer terug in de tas, en thuis is er altijd wel ergens een hoekje te vinden waar je het kwijt kan.