Hoe kies je een goed boxkleed?

Als je binnenkort een nieuwe baby verwacht, ben je waarschijnlijk op zoek naar een goed boxkleed. Of je nu iets moderns of klassieks, licht of ingetogen wilt, er zijn zoveel opties dat een boxkleed kopen moeilijk kan zijn om te kiezen. Vijf tips voor wie op zoek is naar een aankleedkussenhoes en boxkleed.

Tip #1: Kies Functie boven vorm

Je wordt misschien verleid door schattige prints, maar in werkelijkheid dien je je aankleedkussenhoes en boxkleed kiezen op basis van hun bruikbaarheid. Zoek naar materialen die waterdicht en gemakkelijk schoon te maken zijn; het verschonen van luiers kan tenslotte rommelig worden. Het is ook het beste om te kiezen voor items die niet al te veel moeite kosten als het gaat om wassen – je zult jezelf later bedanken als je midden in de nacht de was doet.

Tip # 2: Hou rekening met comfort

Je baby zal veel tijd doorbrengen op zijn aankleedkussen of in zijn box, dus zorg ervoor dat hij comfortabel zit. Zoek naar materialen die dik genoeg zijn om demping te bieden, maar niet zo dik dat ze warmte vasthouden. Sommige ouders kiezen graag voor bamboevezels omdat ze iets meer ademend vermogen bieden dan andere materialen. Bovendien hebben sommige bamboestoffen zelfs antibacteriële eigenschappen, wat altijd een bonus is.

Tip #3: Zorg ervoor dat het op je aankleedkussen past

Een aankleedkussenhoes heeft weinig zin als deze niet op je eigenlijke aankleedkussen past. Voordat je iets koopt, dien je je aankleedkussen opmeten, zodat je er zeker van kunt zijn dat de hoezen die je koopt, goed passen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent online te kopen, aangezien de maten van winkel tot winkel (en van website tot website) kunnen verschillen.

Tip #4: Denk na over veiligheid

Bij de aanschaf van een boxkleed staat veiligheid voorop. Je wilt geen losse vezels of randen binnen het bereik van je kleintje, omdat deze een verstikkingsrisico kunnen vormen. Zoek ook naar tapijten met een antislip achterkant; dit voorkomt dat je kind wegglijdt terwijl het in het hok zit. Probeer ook tapijten van synthetische vezels te vermijden, omdat deze statische elektriciteit kunnen produceren die gevaarlijk kan worden als ze lang genoeg worden blootgesteld.

Tip #5: vergeet stijl niet

Last but zeker not least: vergeet stijl niet. Ja, functie is belangrijk, maar waarom zou je niet het meeste uit de ruimte van je baby halen? Veel winkels bieden schattige ontwerpen (zoals dierenprints) die perfect zijn om een beetje eigenzinnigheid toe te voegen aan je kinderkamerinrichting. En als er niets geschikts is in je plaatselijke winkel, overweeg dan om iets op maat gemaakt te krijgen – op deze manier weet je dat het perfect past bij welk thema je ook hebt.

Conclusie

Het kopen van items zoals een aankleedkussenhoes en boxkleed lijkt misschien een onbeduidende taak, maar door goed te kiezen, kun je later tijd (en geld) besparen als het tijd is voor wassen of reparaties. Wees dus voorzichtig bij het rondkijken – je weet nooit wat voor mooie aanbiedingen (of producten) je tegen kunt komen tijdens je zoektocht. Met deze vijf tips in het achterhoofd hopen we dat het vinden van een goede aankleedkussenhoes en boxkleed goed te doen wordt.

Bron: www.koeka.com