Hoe je de perfecte lamp voor in huis kiest?

Het kiezen van de lampen is een fundamentele stap bij het bepalen van de uitstraling van elk huis. Laat je inspireren met tips voor de perfecte lamp en vind het juiste licht om elke kamer in jouw huis het beste te verlichten!

Volg het advies van een lampenwinkel om het huis gezelliger en functioneler te maken dankzij de perfecte lamp. Met suggesties van lampenwinkels helpen we jou om het onderzoek te oriënteren en de beste oplossing te vinden voor het inrichten van verlichting, waarbij we esthetiek en bruikbaarheid evalueren.

Kroonluchters, staande lampen of spots? Het perfecte licht voor elke ruimte

  • Entree: het spotparadijs! Of het nu gaat om verstelbare of inbouwspots, ze zijn ideaal om iedereen die binnenkomt te verwelkomen.
  • Keuken: het sleutelwoord is “functionaliteit”. Het is essentieel dat het werkblad helder wordt verlicht met onderkastverlichting die het koken nog aangenamer maakt. Als er een eettafel is, mag een hanglamp niet ontbreken om deze te verlichten.
  • Badkamer: om zowel ’s morgens als’ s avonds voor de juiste sprint te zorgen, is een aparte verlichting op de spiegel, plafondverlichting en inbouwspots vereist.
  • Woonkamer: we raden je aan om meerdere lichtpunten met wandlampen, een vloerlamp voor het zitgedeelte en een excentrische hanglamp op de eettafel te hebben. Een kroonluchter is ook perfect voor het afwerken van een grote woonkamer.
  • Slaapkamer: het is nodig om alleen te verlichten waar het nodig is met wandlampen voor de nachtkastjes die het mogelijk maken om te lezen zonder de slapende persoon te storen, een LED-lamp voor de kledingkast en een gericht licht dat geen schaduwen op het gezicht achterlaat voor de make-up Oppervlakte.
  • Kinderkamer: veiligheid eerst! Geen lampen die kunnen vallen, breken of oververhit raken. Kijk tussen de wandlampen! Voor de allerkleinsten heb je ook een nachtlampje nodig. Terwijl voor de ouderen een tafellamp de concentratie op de boeken tijdens het studeren vergemakkelijkt, waardoor de omringende afleidingen in de schaduw blijven.

Bij het definiëren van verlichting voor het huis moet ervoor gezorgd worden dat twee behoeften worden gecombineerd: de verfraaiing van de kamers en het vergemakkelijken van de dagelijkse activiteiten van degenen die er wonen. Nu is het jouw beurt: welke lamp heeft jouw huis nodig? Of je favoriete stijl nu shabby, stoer, vintage of traditioneel is, veel plezier met het zoeken van de perfecte verlichting bij de vele lampenwinkel.