Hoe hang je een fotolijst op?

klassieke lijst

Je wil natuurlijk dat je favoriete foto’s een mooie plek hebben. Maar nadat je een mooie fotolijst 40×40 hebt uitgezocht en een plek voor de foto hebt gekozen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de foto goed hangt. Je wil namelijk niet dat de foto scheef hangt of zelfs naar beneden valt. Daarom moet je ervoor zorgen dat de lijst goed vast zit. Hoe je dat doet leggen we je met plezier uit in dit artikel. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je het juiste materiaal hebt. Dit zijn een hamer en wat spijkers, of een schroevendraaier en wat schroeven. Dan kan je aan de slag.

Met wat voor muur heb je te maken?

Er zijn veel verschillende muren. Sommige muren zijn van steen, en andere muren zijn weer van gips of hout. In stenen muren heb je ook nog een boor en een plug nodig. Je hebt de boor namelijk nodig om eerst een gat te maken voor de plug, waar daarna een schroef ingedraaid kan worden. Steen is immers te hard om direct in te schroeven. In een houten muur is het in principe makkelijker, maar je loopt het risico dat de muur te dun is voor de schroef. En dat wil je dan ook weer niet.

Let op kabels

Er lopen veel kabels door de muren, en daar moet je dan ook op letten als je gaat boren, timmeren, of schroeven. Je wil namelijk niet dat het ophangen van jouw nieuwe a1 lijst eindigt in een spoedtelefoontje naar de elektricien, of misschien zelfs een brandgevaar. Gelukkig is er gereedschap waarmee je de kabels op kan sporen. Je kan dan de hele muur afgaan op zoek naar de kabels. Als je dan zeker weet dat er op de plek waar je de lijst op wilt hangen geen kabels lopen kan je met een gerust hart gaan boren.