Vermijd deze fouten bij het ontwerpen van je huis

levensloopbestendige-woning

Je huis ontwerpen en zelf inrichten is iets waar je misschien van kleins af aan al van droomt. Dit is een grote stap in je leven en verdient zodoende de nodige aandacht. Er zijn zoveel verschillende soorten ontwerpen dat het soms nog even lastig kiezen is. Van begin tot eind sta je voor bepaalde keuzes en daarom is het goed om even stil te staan bij de dingen die je moet vermijden als je zelf een huis wil ontwerpen, zoals bijvoorbeeld een jaren 30 woning nieuwbouw.

Niet genoeg aandacht aan andere slaapkamers 

De master bedroom is de plek waar je tot rust komt. Het wordt vaak gezien als de belangrijkste slaapkamer en daarom is het risico dat je de andere slaapkamers misschien uit het oog verliest. Deze overige slaapkamers zijn net zo belangrijk, want je huis is een qua interieur een geheel. En je merkt al gauw op als slechts de master bedroom de benodigde aandacht heeft gekregen en de andere kamers een stuk minder in je huis dat het belangrijk is als je je huis aan het ontwerpen bent om niet alle aandacht te vestigen op de master bedroom!

Vanaf het begin alles ontwerpen

Het is vanuit je enthousiasme natuurlijk heel erg begrijpelijk en verleidelijk om voordat je daadwerkelijk de grond hebt gekocht alles volledig al te ontwerpen. Dit is alleen niet een heel goed idee, want je hebt nog geen volledig beeld hoe je huis er echt uit zal gaan zien. Dit is nog even afwachten. Uiteindelijk zal het wachten beloond worden, want het bespaart juist tijd door niet vanaf het begin af aan al alles te ontwerpen en plannen. Je krijgt namelijk ook te maken met percelen en panorama’s waardoor je je ontwerp moet veranderen. Denk goed na over de kosten bouwen huis voordat je eraan begint!